www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home PRAKSA Prohodala makedonska Venera!

Prohodala makedonska Venera!

E-mail Ispis
Ocjena: / 10
LošeOdlično 
There are no translations available.

k_venera-1

Sagita Mirjam SUNARA, viši asistent (UMAS, Odsjek za konzervaciju-restauraciju)

 

Na Odsjeku za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije upravo je dovršena restauracija antičke mramorne skulpture Venere iz Muzeja grada Skoplja. Rezultat je doista impresivan: skulptura koja je bila razlomljena u nekoliko komada ponovno je sastavljena, a nedostajući dijelovi u cijelosti su rekonstruirani, što predstavlja svojevrsni presedan u prezentaciji muzejskih predmeta. Projekt je vodio izvanredni profesor Ivo Donelli sa stručnim timom specijalističkog usmjerenja konzervacija-restauracija kamena: docentom Marinom Barišićem, predavačem  Sinišom Bizjakom i asistenticom Vinkom Marinković. Restauracija makedonske Venere tema je magistarskog rada studentice Sanje Macanić, a uz nju je na ovom vrijednom spomeniku radila još nekolicina studenata četvrte i pete godine Konzervacije-restauracije.

Uz odobrenje izvršnog urednika sveučilišnog lista Universitas, donosimo proširenu verziju članka koji će 16. veljače biti objavljen u tim novinama.




Objavljeno: 4. veljače 2011.


k_venera-01

Stručni tim Odsjeka za konzervaciju-restauraciju zaslužan za restauraciju Venere: docent Marin Barišić, apsolventica Sanja Macanić,  predavač Siniša Bizjak, asistentica Vinka Marinković i izvanredni profesor Ivo Donelli, voditelj projekta











 

 
Discuss (0 posts)

Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare