www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home RAZNO Poziv na suradnju časopisa In situ

Poziv na suradnju časopisa In situ

E-mail Ispis
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
There are no translations available.

suradnici.jpg

 

In situ, elektronički časopis Odsjeka za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, poziva zainteresirane autore na suradnju!

Časopis su pokrenuli studenti konzervacije-restauracije 2003. godine. Kao njihovo glasilo djelovao je do 2008. godine, kada postaje službeni časopis Odsjeka za konzervaciju-restauraciju. Odabirom tema i stilom pisanja, In situ je od samoga početka bio usmjeren prema stručnoj javnosti. Želja Uredništva je da se u časopis uključe stručnjaci iz drugih institucija u znanosti i kulturi, kao i samostalni restauratori. U In situ-u se objavljuju prikazi konzervatorsko-restauratorskih zahvata, radovi iz područja preventivne konzervacije, povijesti i teorije konzervacije-restauracije, obrazovanja i stručnog usavršavanja konzervatora-restauratora, prijevodi stručnih tekstova sa stranih jezika, izvještaji o sudjelovanju na seminarima i konferencijama, prilozi o važnim događajima i stručnoj aktivnosti, obavijesti o nagradama i priznanjima, razgovori - intervjui, ankete i istraživanja, recenzije stručne literature i sve ostalo vezano uz zaštitu kulturne baštine. Iako su rubrike "Praksa" i "Seminari" još uvijek rezervirane za studente Odsjeka za konzervaciju-restauraciju, vjerujemo da će budući suradnici naći svoje mjesto u drugim rubrikama časopisa.

Sadržaj časopisa gotovo se dnevno ažurira pa je prikupljanje radova za objavu stalno otvoreno i nije vremenski ograničeno. U nastavku teksta donosimo smjernice za pisanje i oblikovanje članaka i priloga. U obliku pogodnom za ispis možete ih preuzeti ovdje. Za sva pitanja slobodno nam se javite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Studente podsjećamo da njihove radove moraju pregledati i odobriti mentori.
Uredništvo

Smjernice za autore

1. Radovi se šalju u elektroničkom obliku, kao prilog, na adresu elektroničke pošte časopisa ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili poštom na adresu: Odsjek za konzervaciju-restauraciju (za In situ), Ulica Fausta Vrančića 17, 21000 Split.
2. Uredništvo prima radove na hrvatskom i engleskom jeziku.
3. Tekstovi se šalju isključivo u Wordu; Times New Roman; 12. Sve stranice trebaju biti numerirane.
4. Na prvoj stranici rada treba pisati ime i prezime autora, naziv i adresa ustanove u kojoj je autor zaposlen (nezaposleni navode kućnu adresu), adresa elektroničke pošte i naslov rada. Naslov rada treba imati najviše 70 znakova.
5. Rad mora biti primjereno strukturiran, poglavlja i potpoglavlja moraju biti jasno naznačena, odvojena i hijerarhijski uređena. Radovi do 8000 znakova bit će objavljeni u formi članka na web stranici (primjer). Radovi koji sadrže više od 8000 znakova bit će objavljeni u pdf formatu (primjer).
6. Na kraju teksta prilaže se popis korištene literature. U njemu treba navesti pune podatke o svim radovima koji su spomenuti u referencama i bilješkama. Radovi se navode abecednim redom po prezimenima autora te kronološkim redom za radove istog autora. U slučaju zajedničkog rada više autora navode se svi autori. Za mrežno dostupne radove potrebno je, nakon dostupnih osnovnih referenci (naslova, autora itd.), navesti izvor (http://) i datum učitavanja.
7. Radu treba biti priložen sažetak od najviše 1500 znakova.
8. Fotografije se šalju odvojeno od teksta, u elektroničkom obliku (.jpg format). Za tekstove koji sadrže do 8000 znakova svaka fotografija mora biti poslana u dva formata: manja slika širine 180 piksela i veća slika širine 650 piksela (rezolucija: 72 piksela po inču). Za tekstove koji sadrže više od 8000 znakova fotografije trebaju biti dimenzija 800 x 600 piksela (rezolucija: 72 piksela po inču).  Fotodokumentacija treba biti kvalitetna i jasna.
9. Fotografijama treba priložiti kratki opis, tj. legenda (najviše 170 znakova po fotografiji). Legenda se šalje isključivo kao Word dokument. Broj fotografija treba biti razmjeran dužini teksta. (Kraći tekst - manji broj fotografija!)
Napomene

Radove bira Uredništvo. Uredništvo zadržava pravo izmjene i skraćivanja tekstova te može zatražiti od autora dopunu ili prepravak teksta. Obrađen i pripremljen, tekst šalje se autoru na kontrolu i autorizaciju prije objave.


Objavljeno: 5. svibnja 2009.
Ažurirano: 2. listopada 2011.


















Lektorirano 2. studenog 2011. (M. G. Milić)
upute_01m.jpg


  No Comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare