www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home RAZNO Međunarodna radionica o obnovi graditeljske baštine u Rumunjskoj

Međunarodna radionica o obnovi graditeljske baštine u Rumunjskoj

E-mail Ispis
Ocjena: / 6
LošeOdlično 
There are no translations available.

 

Udruga za očuvanje Dubrovnika ovih je dana predstavila program Festivali baštine, koji će se održati u kolovozu i rujnu ove godine u Rumunjskoj. Domaćin programa je Built Heritage Conservation Training Centre (BHCT Centre), smješten u dvorcu Bánffy u Bontidi. Program predviđa predavanja i praktičan rad, a cilj mu je međunarodna razmjena znanja, iskustava i vještina. Prijaviti se mogu studenti i stručnjaci iz područja arhitekture, građevinarstva, povijesti umjetnosti i konzervacije-restauracije, kao i obrtnici/majstori. Program se održava u dva edukacijska modula: od 14. do 27. kolovoza te od 1. do 13. rujna 2009. godine. Rok za prijavu je 20. lipnja 2009. Za sudionike iz Hrvatske predviđeno je ukupno 15 mjesta.

Festivale baštine organizira zaklada Transylvania Trust, vodeći partner na europskom projektu Baština bez granica, u kojem sudjeluje i Udruga za očuvanje Dubrovnika. Transylvania Trust i Institut za konzervaciju povijesnih građevina iz Velike Britanije osnivači su rumunjskog Centra za konzervatorsku edukaciju, čiji je glavni cilj ponovno uvođenje tradicionalnih graditeljskih vještina te poticanje upotrebe lokalnog materijala za građenje i restauraciju. Ovaj međunarodni centar dobitnik je nagrade Europske Unije za kulturnu baštinu, Europa Nostra Awards, u kategoriji Edukacija, obuka i podizanje svijesti o zaštiti kulturne baštine za 2008. godinu.

Detalje edukacijskih modula i uvjete sudjelovanja naći ćete ovdje. Vrijedno je spomenuti da trošak prijave boravka za svakog sudionika iznosi 500,00 kn, a sve ostale troškove (putovanje, smještaj, prehrana) pokriva Udruga za očuvanje Dubrovnika.

Objavljeno: 8. lipnja 2009.


Lektorirano 2. studenog 2011. (M. G. Milić)

  No Comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form