www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home RAZNO Najava VI. međunarodne konferencije studija konzervacije-restauracije

Najava VI. međunarodne konferencije studija konzervacije-restauracije

E-mail Ispis
Ocjena: / 7
LošeOdlično 
There are no translations available.

 

konferencija.jpg
Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu (Tvrđava Gripe, Glagoljaška bb), 24. i 25. travnja 2009.
Međunarodna konferencija studija konzervacije-restauracije održat će se 24. i 25. travnja 2009. (petak i subota), u prostorijama Umjetničke akademije na Gripama, Glagoljaška bb.
Domaćin susreta, šestoga po redu, splitski je Odsjek za konzervaciju-restauraciju. Tradicionalno se skup održava krajem travnja, svake godine na drugom hrvatskom sveučilištu. Ono po čemu se ovogodišnja konferencija razlikuje od prethodnih jest činjenica da je u cijelosti organiziraju studenti.

Na konferenciji sudjeluju studiji konzervacije-restauracije Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba i Sveučilišta u Dubrovniku te studij konzervacije-restauracije Akademije za umjetnost i dizajn Sveučilišta u Ljubljani, čijim je uključivanjem 2007. godine manifestacija dobila međunarodni karakter.
Program uključuje sedamnaest predavanja iz svih specijalističkih područja: konzervacije-restauracije kamena, slika, metala, drva. Premda je konferencija prvenstveno namijenjena studentima, s vremenom je postala mjesto susreta i razmjene iskustava nastavnika i članova struke. Studentima je to prilika da pokažu na čemu su tijekom protekle godine radili, da steknu nova znanja, ali i kontakte koji će im biti dragocjeni u budućem radu.
Po običaju, konferencija završava okruglim stolom za studente. Prošlogodišnje druženje, kojemu je domaćin bila zagrebačka Akademija, završilo je u ležernoj atmosferi, uz roštilj i glazbu. Splićani će se ove godine morati dobrano potruditi da ispune očekivanja svojih kolega!
Članovi organizacijskog odbora su: Aida Grga (3. godina), Tomislav Grzunov (apsolvent), Elena Jurić (apsolventica), Lana Kekez (apsolventica), Ivana Papić, (4. godina), Petra Perlain (2. godina) i Ana Vrdoljak (apsolventica).

Program konferencije dostupan je ovdje:

Objavljeno: 16. travnja 2009.

Lektorirano 2. studenog 2011. (M. G. Milić)

spl-2009_01m.jpg
Pozivnica
spl-2009_02m.jpg

  No Comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form