www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home SEMINARI Projekt preventivne zaštite umjetnina u depou župne kuće u Vrboskoj na otoku Hvaru

Projekt preventivne zaštite umjetnina u depou župne kuće u Vrboskoj na otoku Hvaru

E-mail Ispis
Ocjena: / 4
LošeOdlično 
There are no translations available.

vrboska

Lana KEKEZ (Konzervacija-restauracija štafelajnih slika i polikromiranog drva, IV. god.)*


MENTORICA: Žana Matulić Bilač, predavač (voditeljica specijalističkog usmjerenja Konzervacija-restauracija štafelajnih slika i polikromiranog drva )

S A Ž E T A K
U sklopu kolegija Preventivna konzervacija na drugoj godini studija, Lana Kekez izradila je projekt preventivne zaštite umjetnina u depou župne kuće u Vrboskoj na otoku Hvaru.
Vrboska je danas malo i slabo naseljeno mjesto, ali s izrazito bogatim umjetničkim fundusom. Između ostalog, u župnoj kući nalazi se prostorija u kojoj se, u potpuno neprikladnim uvjetima, čuvaju različite umjetnine, predmeti od drva, tekstila, metala i drugih materijala.
Cilj projekta bilo je opisivanje prostora i uvjeta koji u njemu vladaju, opis stanja u kojem se umjetnine nalaze te izrada prijedloga zahvata preventivne konzervacije. Opisanim zahvatom bi se poboljšali uvjeti čuvanja umjetnina, uz minimalne intervencije i s osnovnim ciljem usporavanja propadanja objekata u postojećem smještaju.


- - -

Seminarski rad nastao je 2005. godine, kada je Lana Kekez bila studentica druge godine studija konzervacije-restauracije.

 

Objavljeno: 26. travnja 2007.

 
Discuss (0 posts)

Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare